Dynamische visuals tillen alles een trapje hoger. Door voorwerpen te laten bewegen, maak je complexe zaken een pak visueler en inzichtelijker. Oniki studios trekt alle registers open om de I SEE in your IDEA te stoppen. Deze technieken springen het meest in het oog:

  • motion graphics
  • productanimaties
  • animaties van ingescande objecten
  • walk-through animaties
  • video compositing
  • videohandleidingen

Met onze achtergrond in engineering hebben we een basis waarop je kunt bouwen en vertrouwen.

Vraag jouw offerte aan

Motion graphics

Motion graphics is de geijkte term voor geanimeerde of bewegende beelden. Het grote verschil met echte animatie is dat tekst meestal een hoofdrol opeist. Motion graphics – met tekst, grafische elementen of beide – vormen een erg veelzijdige en krachtige tool. Ze kunnen een verhaal opleuken of een complexe boodschap bevattelijk maken. Til je verhaal een trapje hoger met geanimeerde afbeeldingen in 2D en heuse visuele effecten in 3D.

Graphic info overlays

Wanneer een video of beeld onmogelijk het hele verhaal kan vertellen, kunnen overlay graphics subtiel voor een extra betekenislaagje zorgen. Ze voegen letterlijk een laagje inhoud toe aan wat zich op het scherm afspeelt. Een eenvoudige pijl kan aangeven wat een onderdeel precies doet, bijvoorbeeld. Geanimeerde titels of kopjes die ergens een naam op plakken. Je kunt het zo gek niet bedenken, of oniki studios visualiseert het.

Productanimatie (3D-animatie)

Door componenten van 3D-modellen te verplaatsen en manipuleren, komen je producten pas echt tot leven. 

Ontdek alles over productanimatie (3D-animatie)

Animated 3D-scan (animatie van 3D-scans)

Hoe praat je met andere stakeholders over grote sites of ingewikkelde producten zonder iets tastbaars? Of op zijn minst iets visueels om naar te verwijzen? Oniki studio’s scanningpartner nio heeft hiervoor de perfecte oplossing in huis. Hoe omvangrijk of complex je site, gebouw of product ook is, nio scant àlles. Met een snelheid van 1 miljoen punten per seconde vuurt de scanner een laserstraal af op het onderwerp. In het verticale en horizontale vlak ontstaat een exacte 360-graden replica van de werkelijkheid. De gegenereerde “point cloud” of puntenwolk wordt visueel ondersteund door duizenden foto's, die het toestel terzelfder tijd maakt. Die worden gebruikt om het project te visualiseren aan de hand van een viewer, die dan weer naar wens kan omgezet worden in een 2D-tekening, 3D-CAD-model en / of virtuele realiteit.

Walk-through animaties

Een driedimensionele walk-through animatie is een verbluffende ervaring. Met 360-graden video wordt de kijker visueel ondergedompeld in een rondleiding door een ruimte of gebouw. Links, rechts, boven, onder, je bent virtueel ter plekke.

Video compositing

Met video compositing integreer je digitale assets met liveactionbeelden. Dat levert bij films en games vaak verbluffende beelden op. Drop je product in een dromerig exotisch achtergrondje. Voer een dinosaurus ten tonele! Til de visualisatie van je product naar een hoger niveau met digitale blikvangers, virtuele extraatjes en special effects die anderszins te duur of gewoonweg onmogelijk zouden zijn.

Videohandleiding

Voor producten met een complexe werking of structuur volstaat een gedrukte of technische handleiding vaak niet meer. Integendeel, een gebruiksaanwijzing zonder “moving parts” - bewegende onderdelen - maakt het soms nodeloos ingewikkeld. Misschien is de tijd rijp voor een videohandleiding, een stapsgewijze visualisatie van hoe iets werkt of hoe een product gemonteerd of geassembleerd moet worden. Succes gegarandeerd.