Terwijl u met virtual reality volledig wordt ondergedompeld in een virtuele 3D-wereld, voegt augmented reality iets toe aan de echte fysieke wereld om u heen. Mixed reality probeert dit samen te brengen door realistische 3D-beelden in de echte wereld te plaatsen waardoor het lijkt alsof ze er thuishoren. Los van de gebruikte techniek, gaat het altijd om het centraal plaatsen van de beleving.

  1. Virtual Reality
    Een VR-bril plaatst een beeldscherm voor uw ogen zodat u alleen een virtuele 3D-wereld ziet. Een goede virtual reality beleving overtuigt u dat u er écht bent. Voorbeeld: kijk binnen in uw nieuwbouwwoning nog voordat ze er staat.
  2. Augmented Reality
    Bij augmented reality ziet u de reële wereld maar wordt er iets toegevoegd. Zo ziet u bijvoorbeeld een richtlijn verschijnen terwijl u aan een machine werkt zonder dat die lijn uw gezichtsveld hindert.
  3. Mixed Reality
    Met een mixed reality toepassing komen de mogelijkheden van virtual reality en augmented reality samen. Realistische 3D-beelden worden in de echte wereld geplaatst. Voorbeeld: in uw eigen werkomgeving ziet u een 3D-machine staan.