Customer

TEN Agency is een bekroond global engineeringbedrijf dat maakbare en marktklare producten ontwikkelt. Het motto van de TENgineers: Design it. Make it. Master it.

Case

Beurzen en businessevents hoeven niet per definitie dodelijk saai te zijn. Dus pakt TEN in 2013 uit met een ongeziene eyecatcher en … dorstlesser. Een ingenieuze volautomatische biertap die gratis rondjes geeft en letterlijk en figuurlijk over de tongen gaat! Argeloze passanten of doelbewuste techneuzen … iedereen put plezier uit een pintje en een praatje! Met deze blikvanger is het ijs snel gebroken.

Idea

In 2019 lanceert TEN drie businessunits om zijn kernactiviteiten gerichter te ondersteunen: elva consultancy agency, nio scanning agency en ONiKi visualisation agency. Eigen kind, schoon kind, maar hoe zet je de individuele expertises in de kijker en illustreer je de organische link tussen een moeder en haar dochter?

I see

Simpel*. Je geeft je dochter ONiKi een zetje – in dit geval de originele CAD-data van de fameuze biertap – en laat haar een visueel huzarenstukje opvoeren. De “pintprinter” wordt helemaal uit elkaar geanimeerd in een verbluffend exploded view-filmpje. Zoals het een Hollywoodproductie betaamt, is er een happy end en valt alles weer perfect op zijn plaats. Door de combinatie van spetterende beelden én speciaal gecomponeerde muziek ontpopt een technisch hoogstandje zich tot een emotioneel geladen belevenis. Het pilootproject van ONiKi is een kaskraker. Visualisatie met een schuimkraag!

* Maar niet echt ?

Een exploded view animation of geanimeerde explosietekening illustreert haarfijn hoe je hoogtechnologisch product werkt en in elkaar zit. Je laat de boel “ontploffen”en je schuift het uiteengespatte ontwerp weer netjes in elkaar. Het engineeren van deze onzichtbare onderdelen heeft je heel wat werk gekost, dus waarom zou je ze niet eens in de schijnwerpers zetten? Voor minder spectaculaire doeleinden kun je ook een ploftekening inzetten.

Meer weten?

Klik dan hier of neem contact met ons op