Customer

Imec is een wereldvermaard onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologie. imec.icon voert vraaggedreven, coöperatief onderzoek naar hardware- en software-innovaties en combineert de expertise van academische en industriepartners.

Case

In 2017 start een team innovatieve bedrijven het iPlay-project op, een imec/icon-onderzoekstraject. De combinatie van ledschermen met drukgevoelige technologie biedt bewegingsexperts en gameontwikkelaars een uniek platform dat interactief sporten, trainen en revalideren naar een nieuw niveau tilt. TEN neemt het volledige designproces en de engineering van het concept voor zijn rekening. TENs businessunit ONiKi de visualisatie.

In het frame moeten verschillende lagen technologie en elektronische componenten geïntegreerd kunnen worden. De topvloer met drukgevoelige technologie is een extra … gevoelig punt. De energieoverdracht naar de onderliggende elektronica is essentieel. Hoe nauwkeuriger de transfer, hoe accurater de data. Alle lagen met elkaar verbinden is een derde grote uitdaging. Hoge temperaturen, gevoelige printplaten, moeilijk verlijmbare materialen … Om alles naadloos te laten samenwerken zijn uitgebreide tests en controles nodig.

Het eindresultaat is verbluffend. De drukgevoelige, interactieve ledvloer registreert elke lichaamsbeweging en legt de huidige limieten van een sporter vast. Gewapend met die info kan die vervolgens grenzen gaan verleggen. Sleutelen aan loop- en springtechnieken is niet alleen een must voor topsporters, maar ook voor mensen die revalideren.

iPlay zet de deuren wijd open naar een volledig interactieve (sport)wereld met onbegrensde mogelijkheden. De enige beperking is de fantasie van de gebruiker.

  • E-gaming in een sporthal met een vloer die reageert op de spelers
  • intensieve trainingen op een intelligente ondergrond die de sporters zelf corrigeert en nieuwe doelen genereert
  • een elektronische scheidsrechter die op elk moment exact weet wie waar staat
  • een immersieve ervaring voor artiesten ...

Idea

iPlay is duidelijk niet zomaar een ideetje. Het is ambitie. Het is revolutie. Het is innovatie die smeekt om visualisatie. Want er is niet alleen de technische kant van de zaak, hoe de spitstechnologische lasagna in elkaar steekt. Als nieuwsgierige stakeholder of belanghebbende wil je ook minstens wat inzicht krijgen in hoe het werkt …

I see

Wie visualisatie zegt, zegt ONiKi. En animatie is in dit geval de beste vorm van visualisatie. Een filmpje van nog geen 2 minuten doet picture perfect uit de doeken hoe de iPlay-laagjes gestapeld en geassembleerd worden. En voor wie de ballen snapt van drukgevoelige technologie, ontketent ONiKi een baldadige lawine die dat haarfijn en in hoge resolutie duidelijk maakt. Al dat visuele geweld vertaalt zich finaal in de boodschap én het logo: iPlay.

Met een uitlegvideo, explainer of explanimation dynamiseer en visualiseer je zelfs de meest complexe processen en concepten. Je kunt niet alleen demonstreren hoe iets werkt, maar ook zijn voordelen en USP’s uitlichten door met overlays subtiel betekenislaagjes toe te voegen.

Meer weten?

Klik dan hier    of   neem contact met ons op