Customer

Vyncke ontwerpt en bouwt industriële energiecentrales die biomassa-afval en industrieel procesafval omzetten in groene en schone energie.

Case

Al vier generaties lang is Vyncke uit Harelbeke één van de grootste Vlaamse succesverhalen. Het familiebedrijf heeft vestigingen wereldwijd en levert biomassa-installaties voor uiteenlopende sectoren. Meer dan 350 Vynckeneers dragen de waarden en knowhow van het bedrijf uit van Brazilië tot Spanje en van Thailand tot Oekraïne.

Idea

Hoewel het idee áchter de installaties simpel is, zijn de machines zelf dat uiteraard allesbehalve. Reststromen – houtsnippers bijvoorbeeld – worden verbrand en leveren stoom aan een turbine. Die stoom wordt omgezet in elektriciteit, verzadigde stoom, thermische olie en warme lucht. Dat kan puur of in eender welke combinatie. De rookgassen van de verbranding en de gerecupereerde warmte uit de schoorsteen gaan weer richting droger en zo haalt de centrale een rendement van 100%.

I see

Mooi, schoon en nobel, allemaal, maar hoe maak je dat nu in één oogopslag duidelijk? ONiKi visualiseert het hele proces met één beeld en enkele ingrepen uit de grafische trukendoos. Door op verschillende plaatsen laagjes van de buitenkant weg te halen kijk je binnen in de installatie en wordt de magie van het proces duidelijk. De gesegmenteerde foto illustreert dan weer het … illustratieproces. Van het ruwe 3D model via het gematerialiseerde 3D-model tot de nabewerking (vuur, rook, …). Dit hogeresolutiebeeld gebruikt Vyncke voor diverse toepassingen. Zo prijkt een grootformaatprint van deze illustratie in de entree van hun gebouw.

Met de visualisatie van interne onderdelen kijk je onder de motorkap van een product. Je visualiseert interne componenten en legt ze haast letterlijk onder de loep. En door een specifiek onderdeel grafisch uit te lichten, zet je ze extra in de schijnwerper.

Meer weten?

Klik dan hier of neem contact met ons op